Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Binnen onze school hebben we een actieve werkgroep verkeer.

In deze werkgroep zitten drie ouders:
Monique van de Veen, Evelien Wanders en Jannet Kamies.
De werkgroep heeft als doel om de leerkrachten te ondersteunen bij het geven van goed verkeeronderwijs.
De werkgroep helpt bij het geven van de praktische verkeerslessen. De verkeerouders ondersteunen bij de activiteiten die worden georganiseerd rondom verkeer zoals fietscontrole, praktisch verkeersexamen en daarnaast helpen ze bij voorstellingen en projecten in het kader van verkeer.  
We willen op school graag het Drents Verkeersveiligheidslabel halen. 
Het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Scholen die in het bezit zijn van het Label laten zien dat zij verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Om het label te verdienen, moet een school voldoen aan een aantal criteria.

Criteria voor het DVL
1. Op de school wordt bij voorkeur gewerkt met een actuele verkeersmethode, zodat de doorgaande lijn in de leerstof gewaarborgd is.
2. In elke groep worden praktische oefeningen gedaan, zoals lopen op de stoep, oversteken en fietsvaardigheidsoefeningen, en wordt elk jaar in elke groep een extra praktijk project uitgevoerd.
3. Er is sprake van betrokkenheid van de ouders bij het verkeersonderwijs; zo is er bijvoorbeeld een verkeersouder op de school die het team kan ondersteunen bij praktische oefeningen.
4. De schoolomgeving is verkeersveilig.
5. Verkeerseducatie is opgenomen in het schoolplan.
6. De school heeft een activiteitenjaarplan waarin de praktische oefeningen en projecten zijn opgenomen.