Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Gezamenlijk kunstproject Zwartemeer

De drie basisscholen en de voorscholen werken samen in de Brede School Zwartemeer. De Brede School heeft als doel ieder kind actief in contact te brengen met cultuur en sport in de eigen omgeving. De Brede School organiseert ieder jaar een gezamenlijk project, dit jaar is er gekozen voor een kunstproject met als thema verbinding.

Het kunstproject start op maandag 9 april met een gezamenlijke kick-off op het multifunctionele speelveld in Zwartemeer. Twee weken lang volgen alle kinderen vier workshops onder schooltijd waarbij ze beeldend aan de slag gaan. De kinderen kunnen kiezen uit diverse workshops zoals; fotografie, handlettering, boetseren, blinddruk en bouwen. Voor de organisatie van de workshops wordt nauw samengewerkt met de Kunstbeweging Emmen.

Op alle drie de scholen wordt een gezamenlijk kunstwerk gemaakt welke op de scholen komen te hangen. Ook wordt er een multi-video van alle kinderen opgenomen welke tijdens de afsluiting van het project in de sporthal en de scholen te zien is. Op de ladder van de Brede school worden ook activiteiten aangeboden in samenhang met dit project.

Donderdag 19 april wordt het project afgesloten met een expositie in alle drie de scholen. De afsluiting wordt om 16.00 uur geopend in de sporthal. Vervolgens kunnen kinderen, ouders en belangstellenden de kunstroute langs de scholen volgen om de exposities te bewonderen.

We hopen op een grote opkomst!